bf jf «
Mi ez?Ez az oldal a Shattered Soulsról szól, ami egy interaktiv könyv, több különböző mechanikával, valamint játékelemmel, ahol az olvasó választásától függ a történet menete. Az oldal bárki számára elérhető, csupán csak egy webes kapcsolatra, valamint egy böngészőre van szükség.

Eredet

A Shattered Souls eredetét tekintve az 1980-as, illetve 90-es években aranykorát élő, Kaland Játék Kockázat (röviden: KJK, angolul: Fighting Fantasy) könyvekre hasonlít leginkább, de sok más olyan elem is megmutatkozik benne, ami például egyáltalán nem vonatkozik egy hétköznapi, fizikai formában is megfogható könyvre. Mély gyökerek fűződnek még az 1974-ben megjelent Dungeons and Dragons asztali szerepjátékokhoz, valamint azokhoz az új RPG és MMORPG stílusú számítógépes videójátékokhoz is, amik a 2000-es évektől értek el egészen nagy sikereket, mint pl. a World of Warcraft.

A világ

A Shattered Souls könyvei egy kitalált világban, egy Fantasypunk-szerű sötét középkorban játszódnak, ahol egyszerre van jelen a technológia, a fejlődés és a tudomány.

Stílus

Bevalljuk őszintén, most bajban vagyunk, hiszen nehéz dolog körülírnunk a Shattered Souls stílusát. Mindenképp egy sajátos világa van, viszont nem mondjuk azt, hogy teljesen egyedi. A könyvek rengeteg témát boncolgatnak. Szó van többek között a gazdagságról és a szegénységről, az erotikáról és a szexizmusról, az emberi jóságról és a gonoszságról, a gyarlóságról, az erőszakról, a kapzsiságról, a hatalomvágyról, az elnyomásról, a megvetésről, a rasszizmusról, a tudományról és a politikáról, valamint a középkorra jellemző harcászatról is.

Történet

A Shattered Souls kerek egész története helyenként erőszakos, véres és kegyetlen. A barátság sokszor vizsályokba és összecsapásokba torkollik, de néha a legutáltabb ellenségek kötnek "örök" hűséget egymással. Ez a világ egyébként nem mindig olyan sötét és durva, mint azt elsőre gondolná az ember. Igyekeztünk minnél inkább kiegyensúlyozni a pozitív és negatív arányokat. Egy-egy fejezet például humoros csattanókkal végződik, és vicces párbeszédek is gyakran előfordulhatnak. A békés, családias beszélgetésekre és egyéb jó cselekedetekre is nagy hangsúlyt fektettünk. Bár ezek helyenként nem túl izgalmasak, de fontosnak tartottuk, hogy amire az emberi jóság képes lehet, arról mindenképp írjunk egy keveset.

Cselekmény

A cselekmény szerteágazó, több szálon is fut, de a végére minden kis részlett összeáll és egy teljes egészt alkot. A fejezetek általában mindig egy adott karakter szemszögéből ismertetik a szituációt. Egy fejezeten belül ritka, de néha előrdulhat, hogy a főszerep hirtelen átugrik egy másik karakterre. Ez mind azért van, hogy még személyesebb lehessen az adott főszereplő számára a cselekmény mondanivalója.

Az író

A Shattered Souls első történetét egy újonc író, Bodnár Márk írta, akinek ez volt élete első hosszabb regénye. Ő egy fiatal srác, telis-tele álmokkal és gazdag fantáziavilággal. Előre is elnézést szeretnénk kérni, ha a szövegben durva hibákra bukkanna az olvasó. Igyekszünk többször is átolvasni a könyveket és a lehető leggyorsabban javítani azokat.

Könyvek

Ha egy teljes egésznek vesszük a Shattered Souls történetét, akkor azt mindig is trilógiának szántuk. Előre láthatólag tehát három könyvben tervezzük elmesélni a teljes történetet, de az sem kizárt, hogy ennél több kötet is elkészül majd. (Ez még nem teljesen biztos, de a remény hal meg utóljára.) Az első könyv, aminek az író a Rabszolgák Vére címet adta, már mindenki számára elérhető és olvasható az oldalunkon. Ez természetesen ingyenes!

Korhatár

A Shattered Souls felnőtt,
18 életévét betöltött olvasóknak íródott. A könyv szókimondó szövegrészeket, trágár kifejezéseket, erotikus rajzokat és véres ábrázolásokat tartalmaz, amit semmiképpen sem ajánlunk fiatalkorúak számára.

Várjuk a kedves Olvasókat!

Nagyon reméljük, hogy felkeltettük az Olvasók érdeklődéseteket. Ha igen, akkor sok szeretettel várunk minden egyes dark fantasy kedvelőt a Shattered Souls világában!
ba ja
«
konyv konyv konyv konyv konyv konyv konyv konyv konyv konyv konyv konyv konyv konyv